wooden spoon slowfood på glas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan åbnes Wooden Spoon? På denne side kan du få svar på dette og mange andre af de spørgsmål, vi oftest bliver stillet.
Hvis du ikke kan finde svar her, er du selvfølgelig altid velkommen til at sende os en mail, eller skrive til os på Facebook eller Instagram.
Du kan købe vores retter hos nemlig.com og i mange supermarkeder. Se den samlede forhandlerliste her.
Det kommer selvfølgelig an på, hvor sulten man er. Men vi plejer at sige, at der i et glas er nok mad til to voksne. Desserterne er beregnet til én person.
Vores retter med glaslåg åbnes ved at hive i den lille flip i den orange gummiring under låget. På den måde lettes undertrykket, og glaslåget kan nu let fjernes. Vores veganske retter og supper er med almindelige skruelåg.
Alle vores retter kan varmes i gryde, mikroovn eller i ovnen for den sags skyld. Vi synes, det er nemmest i en gryde ved middel varme.
Hvis du ved, at du ikke skal spise hele glasset på én gang, skal du blot tage den portion, du ønsker at varme, og derefter lukke glasset med clips og sætte det tilbage i køleskabet. Her kan maden holde sig 3-4 dage efter åbning ved maks 5 grader. Du kan blandt andet købe clips hos nemlig.com Hvis du har en rest tilbage i gryden, efter at du har varmet retten, anbefaler vi, at du kasserer den.
Vores mad kan fryses, men vi anbefaler det ikke, da kvaliteten forringes.
Alle vores glas kan genbruges – smid dem blot i glascontaineren. Alternativt er de rigtig gode til opbevaring af mel, gryn, korn og kerner, ligesom de selvfølgelig er oplagte at bruge som sylteglas derhjemme. På vores side Glas & Genbrug kan du få inspiration og gode idéer til, hvordan du kan genbruge glassene. Ekstra clips, så glassene kan lukkes helt (et must, hvis du skal genbruge dem som sylteglas), kan købes her.
Vores retter gennemgår efter pakning på glas en henkogning – en varmebehandling – hvor luften presses ud af glasset. Det undertryk, der skabes, er et lukket miljø, hvor bakterier får svære vækstvilkår, og derfor kalder man retterne ‘kølekonserves’. Det vil sige, at maden kan holde sig forholdsvis lang tid, så længe den opbevares på køl og ikke bliver åbnet. Der er altså ikke tilsat nogen former for konserveringsmidler i vores retter.
Vi bruger kun mel eller mejeriprodukter, der hvor vi synes, det giver mening. Det vil sige, at en stor del af vores retter er fri for laktose og gluten. Se mere på ingredienslisterne på de enkelte produkter her.
Ja – vores to økologiske panna cottaer er vegetariske, idet der ikke er brugt traditionel husblas, men i stedet et udtræk af røde alger, også kaldet carrageenan.

Ja, mange af vores retter er økologisk certificerede. Se alle økologiske retter her.